Τα Μελίσσια

Τα Μελίσσια

Τα Μελίσσια κατά την αρχαιότητα ήταν μια αγροτική περιοχή. Οι λίγοι κάτοικοι ασχολούνταν με την κτηνοτροφία και ασφαλώς με τη μελισσοκομία από όπου προκύπτει ασφαλώς και η ονομασία τους. Κατά τα ρωμαϊκά και βυζαντινά χρόνια η περιοχή ανήκε στην Ιερά Μονή Πεντέλης. Kατά την τουρκοκρατία χρησίμευε ως κρυψώνα με τις σπηλιές της στους πρόποδες του Όρους Πεντελικού, για τους κατοίκους του Αμαρουσίου. Μετά το 1920, άρχισαν να οικοδομούνται οι πρώτες κατοικίες που ήταν κυρίως εξοχικές για τους επισκέπτες της Ιεράς Μονής. Tο 1922 αρχίζει ο μαζικός εποικισμός των Μελισσίων από τους Μικρασιάτες πρόσφυγες.

Τα Μελίσσια

Τα Μελίσσια

Εξαιτίας του καλού κλίματος της περιοχής εκείνη την περίοδο, οικοδομούνται στα Μελίσσια τα πρώτα νοσοκομεία – σανατόρια. Δέχονταν κυρίως όσους έπασχαν από φυματίωση – την ανίατη μεταδοτική ασθένεια της τότε εποχής! Το κλίμα ήταν ιδανικό για διαμονή και ανάρρωση των ασθενών

Υπηρεσίες υγείας & σημερινή κατάσταση

Συνεχίζοντας την παράδοση στις υπηρεσίες υγείας, σήμερα η περιοχή φιλοξενεί πολλά νοσοκομεία όπως το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο (Γενικό Νοσοκομείο) στα σύνορα με τα Βριλήσσια και το Μαρούσι. Στο νότιο τμήμα του δήμου, το Αμαλία Φλέμινγκ (Πτέρυγα Τσαγκάρη-Γενικό Νοσοκομείο), το ιστορικό Παπαδημητρίου (1ο Νοσοκομείο ΙΚΑ “Η Πεντέλη”) και την πτέρυγα Μπόμπολα του Αμαλία Φλέμινγκ, καλύπτοντας τις ανάγκες γενικής περίθαλψης των βορειοανατολικών προαστίων. Το συγκρότημα των νοσοκομείων Αμαλία Φλέμινγκ δημιουργήθηκε το 1986 από την ενοποίηση τριών πρώην ιδιωτικών κλινικών (Τσαγκάρη, Μπόμπολα, Ζωοδόχος Πηγή), από τις οποίες η τελευταία έπαψε να λειτουργεί το 1999.

Τα συγκεκριμένα νοσοκομεία παρείχαν για δεκαετίες πολλαπλές υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους των βορείων προαστίων ενώ δεν είναι ιδιόκτητα αφού οι δυο πτέρυγες ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο ΙΚΑ. Το 2014 ενοποιήθηκαν τα νοσοκομεία Αμαλία Φλέμινγκ, Σισμανόγλειο και Παίδων Πεντέλης υπό την διοίκηση του Σισμανογλείου. Στην συνέχεια οι παροχές υγείας των νοσοκομείων Αμαλία Φλέμινγκ παρουσίασαν μεγάλη κάμψη αφού η πτέρυγα Μπόμπολα έκλεισε και η Πτέρυγα Τσαγκάρη υπολειτουργεί δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στην υγεία των ασθενών.

Τα Μελίσσια από το 1980 και μετά

Τα Μελίσσια άρχισαν να κατοικούνται μαζικά κυρίως στις αρχές της δεκαετίας του΄80 και στα τέλη του ΄90 άρχισε ο οικιστικός τους κορεσμός. Είναι οικοδομημένα σε μεγάλο υψόμετρο και θυμίζουν ορεινή κωμόπολη. Προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στις αστικές απαιτήσεις και τη διατήρηση του αρχικού τους χαρακτήρα. Έχουν κυκλικό ρυμοτομικό σχεδιασμό. Είναι με λίγα λόγια σαν ένας λαβύρινθος! Οι γειτονιές είναι διχοτομημένες από τα ρέματα, τους ορεινούς όγκους και τις δασικές εκτάσεις. Η λεωφόρος Πεντέλης είναι ένα φυσικό όριο από τα Βριλήσσια όπως και το ρέμα του Πολύδροσου στη νότια πλευρά που αποτελεί φυσικό μνημείο! Ήδη τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει η πεζοδρόμηση της παραρεμάτιας ζώνης…

Παρά το φυσικό κάλλος της περιοχής, ο Δήμος δεν ευνοήθηκε από τα χρήζοντα έργα υποδομής που καθίστανται ολοένα και πιο επιτακτικά. Η δόμηση στα κάτω Μελίσσια πολλές φορές διενεργείται χωρίς σχεδιασμό και με ιδιαίτερη επιβάρυνση στο ορεινό τοπίο. Γενικά δε διαθέτει πολλούς διαμορφωμένους επισκέψιμους χώρους, καθώς τα άλση της περιοχής βρίσκονται πέριξ των νοσοκομείων και των ρεμάτων ενώ, στο κεντρικό πάρκο της πόλης δεν έχουν ξεκινήσει καν έργα ανάπλασης!

Αποφράξεις Μελίσσια

Σ αυτό το σημείο αναρωτιόμαστε το εξής: πόσο απαραίτητη και αναγκαία κρίνεται η συμβολή μιας εξειδικευμένης αποφρακτικής εταιρείας σε μια περιοχή που απ’ τη μια καλύπτει ρέματα και από την άλλη υπάρχουν νοσοκομεία; Η απάντηση; « ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ»!

Η εταιρεία Αποφράξεις Μελίσσια είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην περιοχή από το 1970. Είναι εκείνη που φροντίζει επάξια για τη σωστή λειτουργία των αποχετευτικών δικτύων καθώς και τον καθαρισμό και την άντληση των όμβριων υδάτων. Είναι γεγονός ότι με κάθε βροχή παρασύρονται από τους δρόμους και τους υπαίθριους χώρους στάθμευσης, υδρογονάνθρακες και βαριά μέταλλα που καταλήγουν στο βυθό των ρεμάτων, μετατρέποντας το νερό τους σε τοξική βόμβα.

Με τη συμβολή των Αποφράξεων Μελισσίων, οι δρόμοι είναι πάντοτε καθαροί και ασφαλείς κατά τη διάρκεια μιας απρόσμενης καταιγίδας ή ενός δυνατού ανέμου. Έτσι γίνεται εύκολα η μετακίνηση των ασθενοφόρων και η διακομιδή των ασθενών στα νοσοκομεία. Γενικότερα επικρατεί ασφάλεια για τους ηλικιωμένους, τα παιδάκια και τους κατοίκους στην περιοχή. Παράλληλα αποτρέπεται κάθε κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Αποφράξεις για τα Μελίσσια – 210 68 52 718

Η Εταιρεία Αποφράξεων Μελίσσια, λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα, Κυριακές & αργίες, ολόκληρο το 24ωρο. Χρησιμοποιεί τα καλύτερα ηλεκτροκίνητα πιεστικά μηχανήματα & κάμερες υψηλής ευκρίνειας. Το προσωπικό της είναι άρτια εκπαιδευμένο και πρόθυμο να εξυπηρετήσει ανά πάσα στιγμή. Αποφράξεις Μελίσσια για οτιδήποτε αφορά σε:

  • Βουλωμένη αποχέτευση, φρεάτιο, υδρορροή, κουζίνα, μπάνιο και κάθετες στήλες κτιρίων.
  • Άντληση υδάτων από κάθε χώρο.
  • Συντηρήσεις αποχετευτικών αγωγών και δικτύων.
  • Επιθεώρηση και καταγραφή βλαβών με κάμερα.

Αποφραξεις Μελίσσια κοντά σας μόλις σε 15 λεπτά και καθαρίσατε για πάντα. Γιατί, για ότι δεν τρέχει… τρέχουμε εμείς!!

Πηγή: wikipedia

Tags: , , , , , , , , , , ,

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top